Publisher Theme
I’m a gamer, always have been.

Sofia, o fetiță de 2 ani cu craniul deformat, nu a fost primită în creșă de teamă că și-ar „speria colegii”

0 1.608

Caz interesant în provincia Bașkotorstan din Rusia, acolo unde o fetiță care s-a născut cu craniul deformat nu a fost primită la creșă pentru a nu-și speria colegii. Acum autoritățile încearcă să împartă dreptate și să o ajute pe micuța Sofia Zakharova să aibă o copilărie plăcută. Asta desi suferința pe care o are este una evidentă și care nu poate fi trecută cu vederea.

O fetiță de doi ani nu a fost primită la creșă din cauza felului în care arată
Sofia s-a născut cu o deformare a craniului și cu degetele de la mâini și picioare lipite. Părinții încearcă de mai multă vreme să o opereze, dar procedura a fost amânată de mai multe ori. Specialiștii în educație i-au avertizat pe părinții fetei că dezvoltarea ei va avea de suferit dacă nu va fi în contact cu alți copii de vârsta ei: „Cu cât va interacționa mai mult cu cei de vârsta ei, cu atât va putea să accepte mai ușor condiția pe care o are”, arată Daily Mail.

Mama fetei, Svetlana și partenerul ei susțin că locuiesc alături de părinții lor într-o casă fără facilitați din regiunea Bașcotorstan. Aceștia susțin însă că nu primesc niciun fel de indemnizație de handicat pentru micuță.

Autoritățile se implică în cazul Sofiei și încearcă să îi ajute pe părinți
Dupăă ce acest caz a ajuns în atenția presei din Rusia, autoritățile s-au întâlnit cu familia din Alatani. Aceștia au primit promisiunea că li se va oferi un apartament ca să nu își petreacă iarna în frig: „Este clar că drepturile copilului și ale părinților sunt încălcate și vom desfășura o investigație”, a declarat Radiy Khabirov, liderul regiunii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata