Sondaj CURS: PNL crește în opțiunile de vot. Câți români susțin participarea militară a țării noastre în Ucraina

Un sondaj de opinie realizat de CURS, în perioada 2-11 martie 2022, indică faptul că PNL este singurul partid care a crescut față de datele prezentate în luna ianuarie. Totodată, PSD rămâne la un nivel ridicat, în timp AUR a pierdut un pic din elan. În cadrul sondajului, românii au fost întrebați și dacă susțin sau nu participarea țării noastre la războiul din Ucraina.

Sondaj CURS. Noile intenţii de vot ale românilor

Într-o perioadă întunecată din istoria omenirii, 1172 de respondenţi – votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, au participat la ultimul sondaj CURS. 76% dintre cei chestionaţi apreciază că în România lucrurile merg mai degrabă într-o direcţie greşită.

Conform sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obține 36% dintre voturile românilor, PNL – 20%, AUR – 14%, USR- 8% și UDMR – 5%.

131 e1647117175554
Foto: captura curs.ro

Se remarcă faptul că liberalii au crescut cu 3 procente față de sondajul CURS din luna ianuarie.  PSD (-1%) și AUR (-2%) au pierdut din alegători.

FANATIK NEWS – Materialul zilei

Sondaj CURS. 76% dintre persoane nu susțin o participarea militară a României de partea Ucrainei în război

România ar trebui să trimită Ucrainei doar ajutoare umanitare și să nu se implice militar în conflictul cu Rusia, este părerea covârșitoare a celor chestionați în sondaj. 76% din români nu susțin o participare militară, iar 5% din participanți n-au răspuns la această întrebare.

Foto: captura curs.ro

Aproximativ 80% din cei 1172 de respondenţi consideră că România ar trebui să primească refugiați și să trimită ajutor umanitar.

Care sunt principalele probleme de care Guvernul ar trebui să se ocupe de urgenţă

Conform aceluiași sondaj CURS, principalele probleme de care guvernanții ar trebui să se ocupe de urgenţă sunt prețurile, inflația, utilitățile, prețul energiei (21%), urmate de război, armată, siguranța națională (18%).

11 e1647117377509

Foto: captură curs.ro

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor la sondajul CURS a fost față-în-față, la domiciliul respondenților.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata