„Starea de alertă maximă” explicată. Care sunt noutăţile care te vizează în mod direct

HG în baza Legii 55/2020 privind starea de alertă.

Care sunt noutăţile care te vizează în mod direct


Apreciază și distribuie !

Hotărârea de Guvern prin care a fost declarată, începând de azi, starea de alertă, cuprinde anumite aspecte noi pentru tine.

Care sunt noutăţile pentru tine:

  1. Dacă ești izolat la domiciliu sau chiar în carantină instituţionalizată poţi ieşi din acest spaţiu doar pentru a participa la o înmormântare a unei rude apropiate. Condiţia este să nu ai simptome Covid-19 şi să iţi dea voie specialiştii DSP.
  2. Sunt interzise evenimentele de tip drive-in, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise.
  3. Este interzisă participarea la evenimente private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu cel mult 8 persoane (de exemplu nuntă, botez etc. În hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, numărul maxim de persoane care puteau participa era 16, dar această hotărâre a devenit astăzi nulă.
  4. Nu poţi merge nici la plajă – activitatea în spaţiile deschise pentru administrare plaje sau ştranduri/piscine exterioare este suspendată.
  5. Acum este clar: este suspendată consumarea băuturilor şi a alimentelor în restaurante, hoteluri, pensiuni sau cafenele şi la terasele lor. Este permis doar în regim de take away
  6. Sălile de fitness, de noroc, balneare şi sălile de joacă rămân în continuare închise.
  7. Elevii sau studenţii români sau străini, care sunt înscrişi la o şcoală sau facultate în ţara noastră, nu trebuie să intre în carantină la domiciliu doar dacă nu au simptome şi au de dat examene de final de an. Categoria asta nu era iniţial menţionată ca fiind exceptată.

În seara aceasta, Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial, deci produce efecte. De astăzi te afli, aşa cum a anunţat premierul Ludovic Orban, în „stare de alertă maximă”. Hotărârea trebuie trecută prin Parlament.

DOCUMENT Hotărârea de Guvern publicată în Monitorul Oficial