Tăierea membrilor toxici ai familiei din viața ta este absolut bine! Iata de ce

Legăturile de familie ar trebui să nu fie incomode și tăierea lor este foarte dificilă – lasă urme care nu se vindecă niciodată. La urma urmei, membrii familiei sunt oameni care se așteaptă să fie mereu acolo pentru noi, gata să-i ajute, să-și arate dragostea și sprijinul.

Cu toate acestea, uneori chiar și cele mai apropiate rude pot deveni toxice pentru starea noastră de sănătate mintală și emoțională, până la punctul în care ești cu adevărat mai bine fără ele. Aveți grijă de numărul unu ar trebui să fie prioritatea dvs. principală.

Nu există nici un motiv să tolerați persoanele care vă rănesc doar pentru că sunteți înrudite.

Cum de a spune că aveți de-a face cu un membru toxic al familiei? Iată cele 5 cele mai comune trăsături ale oamenilor toxici:

1. Nu pot fi de încredere.

Te-ai întors vreodată la un membru al familiei pentru sfaturi personale? Cu toate acestea, cumva după ce ați împărtășit cele mai vulnerabile momente cu ei, cumva toată lumea din familia ta știa totul despre viața ta personală. Evitați-le ca ciuma!

2. Ei te critică în mod constant.

Critica constructiva este sănătoasă, dar critica persistentă și nejustificată poate deteriora stima de sine a cuiva. Stai departe de oamenii care fac asta.

Dacă singurul lucru pe care membrii familiei dvs. îl fac este să vă critice, este cel mai bine evitat.

3. Sunt doar acolo când au nevoie de ceva de la tine.

Adesea, ei vor merge la tine pentru sfaturi sau confort emoțional. Dar, odată ce vă întoarceți la ele pentru a vă ajuta, vă resping nevoile sau vă păstrați informațiile personale împotriva dumneavoastră.

Chiar crezi că ai nevoie de cineva de genul ăsta în viața ta? Cineva pe care nu te poți baza pe nimic? Mai gandeste-te.

4. Schimbă între atitudini pozitive și negative.

Ei pot să vă vadă, să vă strige și să vă insultă. Cu toate acestea, odată ce le ignorați după acest atac fără sens, ei probabil vă vor convinge înapoi în capcană oferindu-vă pseudo-laudă și sprijin. În mod obișnuit, aceste interacțiuni pozitive sunt de scurtă durată înainte ca acest individ să se întoarcă la comportamentul lor tipic de manipulare.

Acești oameni urăsc să fie ignorați și vor face orice pentru a-și recâștiga controlul asupra ta.

5. Te mint in fata.

Dacă membrul dvs. de familie susține continuu că nu a spus niciodată ceva, când tu și toți ceilalți știți că au făcut-o, s-ar putea să nu pară așa de gravă. Cu toate acestea, aceasta este o formă de iluminare cu gaz, care este un comportament abuziv din punct de vedere emoțional.

Dacă cineva din familia dvs. prezintă vreunul din aceste simptome de comportament toxic, vă pune sănătatea mentală în pericol.

loading...