Acasă Evenimente Tăriceanu crede că România are cea mai excesivă reglementare privind abuzul în...

Tăriceanu crede că România are cea mai excesivă reglementare privind abuzul în serviciu: „trebuie găsită o cale de mijloc”

0
DISTRIBUIȚI
Sursă Foto: PSnews

Tăriceanu crede că România are cea mai excesivă reglementare privind abuzul în serviciu: „trebuie găsită o cale de mijloc”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Sinaia, că România are în acest moment cea mai excesivă reglementare privind abuzul în serviciu, el pledând pentru o soluție de echilibru în acest caz.

Eu cred într-o soluţie de echilibru (…). Eu cred că noi suntem în momentul de faţă cu cea mai excesivă reglementare, care face ca oameni nevinovaţi să fie acuzaţi, care face ca o administraţie întreagă să rămână crispată, să nu mai aibă curajul de a lua decizii din cauza posibilităţilor de a fi acuzaţi de abuz în serviciu.” – a declarat președintele senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

„La extrema cealaltă, avem ţările din Europa care nu au prevăzută în legislaţia penală abuz în serviciu, deci cred că trebuie găsită o cale de mijloc (…) care să reprezinte şi necesitatea de a controla şi de a sancționa acest fenomen, (…) dar fără să existe abuzuri şi excese”, a mai spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă la finalul lucrărilor Şcolii Politice de Iarnă a TLDE.

În context, el a arătat că bilanţul DNA este „umflat” de numărul dosarelor de abuz în serviciu, o infracţiune asimilată corupţiei.

Citește și: Ancheta Rise Project: Dragnea Jr. preia patrimoniul de lux al TelDrum. Tranzacții suspecte scoase la suprafață

„Acum trei zile (…) chiar şefa instituţiei (Laura Codruţa Kovesi- n.r.) spunea că peste jumate din dosarele instrumentate de DNA sunt pentru abuzul în serviciu.

Deci, abuzul în serviciu este o aşa-anumită infracţiune asimilată cu corupţia. Fără să fie corupţie, s-a hotărât la un moment dat ca ea să fie asimilată cu corupţia şi din acest motiv bilanţul este extrem de umflat şi lumea din străinătate priveşte cu îngrijorare amploarea aşa-zisului fenomen al corupţiei în România.

Eu nu spun că în România nu e corupţie, dar nu ştiu dacă interesul nostru este să umflăm balonul aşa de tare ca lumea să creadă că este o ţară care trebuie eventual mai bine evitată”, a mai declarat Tăriceanu.

Citește și:

Purtătorul de cuvânt al PSD: Chirica nu este o pierdere pentru PSD. „Membrii PSD vor rămâne loiali”

loading...