Taxa majorate cu 30%! Anunţul făcut de DRPCIV

Taxe permis auto 2020. Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat că a aplicat o majorare pentru două dintre taxele pe care le percepe în mod uzual pentru obținerea unor documente oficiale.

Taxe permis auto 2020. Taxa pentru eliberarea permisului de conducere a crescut cu 30% de la 68 lei la 89 lei, în timp ce taxa pentru eliberarea certificatului de înmatriculare a crescut cu 32% de la 37 lei la 49 lei.


Apreciază și distribuie !

Această majorare vine în condiţiile în care tarifele erau neschimbate din 2009, şi este pusă pe seama inflaţiei. În România, se înmatriculează, anual, circa 1 milion de maşini.

Noile tarife au intrat în vigoare din 17 iunie, însă DRPCIV menționează că persoanele care au achitat taxele înainte de această dată au la dispoziție 30 de zile pentru a le folosi fără să plătească în plus.

Taxe permis auto 2020. Precizările făcute de DRPCIV
„Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care au achitat taxele aferente eliberării permisului de conducere şi/ sau a certificatului de înmatriculare anterior datei de 17.06.2020, se acordă un termen de graţie de 30 de zile calendaristice pentru utilizarea acestora la vechiul tarif, fără plata diferenţelor de preţ.