Acasă EXTERNE Tensiuni între NATO și Rusia. NATO reacționează: „Declarațiile ruse care amenință să...

Tensiuni între NATO și Rusia. NATO reacționează: „Declarațiile ruse care amenință să vizeze aliați (NATO) sunt inacceptabile”

1
DISTRIBUIȚI

Tensiuni între NATO și Rusia. NATO reacționează: „Declarațiile ruse care amenință să vizeze aliați (NATO) sunt inacceptabile”

Avertismentele președintelui rus Vladimir Putin la adresa aliaților NATO sunt „inacceptabile” şi nu ajută eforturile de reducere a tensiunilor, a declarat vineri Alianţa Nord-Atlantică, citată de Reuters.

„Declaraţiile ruse care ameninţă să vizeze aliaţi (NATO) sunt inacceptabile şi contraproductive”, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, într-un comunicat, notează stirileprotv.ro.

„Nu vrem un nou război rece sau o nouă cursă a înarmărilor”, a declarat ea, adăugând că sistemul antirachetă al NATO în Europa nu vizează Rusia.

Președintele Vladimir Putin a rostit joi un discurs cu accente militariste în fața parlamentului, în care el a enumerat ultimele tipuri de arme de înaltă tehnologie ale Rusiei, asigurând în acelaşi timp că “nu amenință pe nimeni”.

El a prezentat noi tipuri de rachete de croazieră cu „rază nelimitată” şi hipersonice, minisubmarine cu propulsie nucleară şi o armă laser „despre care este prea devreme pentru a-i menţiona detaliile”.

Citește și: Focuri de armă și oameni înarmați cu cuțite pe străzile capitalei. Urmărire ca-n filme pentru prinderea unui „șofer” fără permis

Washingtonul a reacţionat, acuzând Moscova de „încălcarea directă” a tratatelor internaţionale semnate de Rusia, între care Tratatul privind forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF), semnat de Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov în 1987.

„Rusia nu are intenţia de a se lansa într-o cursă a înarmărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, respingând acuzaţiile Washingtonului potrivit cărora Moscova şi-ar încălca obligaţiile sale internaţionale prin dezvoltarea acestor noi arme.

Citește și: Victor Ponta: „Timmermans a venit la București și a găsit nişte pisici plouate care au miorlăit că ei nu au nicio legătură cu cererea de revocare a lui Kovesi”

„Noi dezminţim categoric toate acuzaţiile conform cărora Rusia încalcă dispoziţii şi articole ale dreptului internaţional privind dezarmarea şi controlul armelor”, a mai spus Peskov, conform sursei citate.

„Rusia a fost, este şi va fi constrânsă de obligaţiile sale internaţionale”, a adăugat el.
Preşedintele Vladimir Putin a pronunţat joi un discurs cu accente militariste în faţa parlamentului, în care el a enumerat ultimele tipuri de arme de înaltă tehnologie ale Rusiei, asigurând în acelaşi timp că „nu ameninţă pe nimeni”.

El a prezentat noi tipuri de rachete de croazieră cu „rază nelimitată” şi hipersonice, mini-submarine cu propulsie nucleară şi o armă laser „despre care este prea devreme pentru a-i menţiona detaliile”. 

Citește și:

Putin a prezentat o simulare în care noile rachetele „invincibile” ale Rusiei lovesc Florida: „ați eșuat să opriți Rusia!”

loading...