Stare de urgenta in Franta! Cafenelele, restaurantele, o parte dintre magazine, cinematografele, sălile de sport vor fi închise

Franța a declarat stare de urgență pentru două săptămâni începând de astăzi, a anunțat președintele Emanuel Macron. Decizia guvernului suplimentează decretul prezidențial și a hotărât să închidă toate restaurantele, cafenelele, cinemateografele și orice eveniment public este interzis.
Premierul francez a ordonat duminică tuturor barurilor, restaurantelor și magazinelor neesențiale să se închidă în toată țara în lupta împotriva epidemiei de coronavirus. Edouard Philippe a făcut anunțul sâmbătă seara. „Obiectivul nostru este să vă protejăm. Sunt conștient de efortul și sacrificiile pe care vi le solicităm. Am încredere că francezii pot înțelege gravitatea situației”, a spus Philippe.

Premierul francez a spus că sfatul majorității specialiștilor a fost că guvernul ar trebui să intensifice măsurile restrictive, pentru a lupta mai cu spor impotriva epidemiei. Numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 4.499, de la 3.661 vineri, iar numărul deceselor s-a majorat cu 12, la 91, conform Reuters.


Apreciază și distribuie !

Stare de urgenţă în România

Probabil de mâine şi România va lua aceeaşi decizie. Președintele Klaus Iohannis a comunicat aseară că a declarat starea de urgență.

„Astăzi Guvernul a fost votat și învestit în condiții speciale. Felicitări noului Guvern. Apreciez în mod deosebit votul care s-a dat astăzi în Parlament. Majoritatea parlamentarilor au înțeles importanța acestui moment și nevoia unei acțiuni unitare. Prima prioritate pentru noul Guvern este continuarea luptei împotriva pandemiei de coronavirus. Pentru a continua lupta. Pentru a gestiona criza generată. Guvernul care preia mandatul este cel care până acum a lucrat cu motoarele turate. A lucrat bine! Acum vom continua această luptă. Noul Guvern, împreună cu mine, ne vom dedica toate energiile pentru a gestiona această criză. Este foarte important ca măsurile ce vor fi luate să fie luate la timp, să fie în așa fel să prindă. Pentru a face posibilă lupta, cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare“, a spus Klaus Iohannis.