Acasă Politică Tudorel Toader, despre o posibilă sesizare a CCR privind revocarea Codruței Kovesi:...

Tudorel Toader, despre o posibilă sesizare a CCR privind revocarea Codruței Kovesi: „Eu sunt pregătit”

DISTRIBUIȚI

Tudorel Toader, despre o posibilă sesizare a CCR privind revocarea Codruței Kovesi: „Eu sunt pregătit”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat luni că este „pregătit” să sesizeze Curtea Constituțională a României în cazul în care președintele Klaus Iohannis nu va da curs solicitării de revocare a procurorului-sef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, potrivit Agerpres.

Tudorel Toader a precizat că așteaptă motivarea avizului negativ dat de Secția pentru procurori a CSM și decizia șefului statului în acest caz. 

Întrebat daca este pregatit sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul in care presedintele nu va da curs cererii de revocare a Laurei Codruta Kovesi, Toader a raspuns: „Da, eu sunt pregatit’ (…) Asteptam motivarea sectiei de procurori, spuneam si chiar cred ca hotararea a fost luata in cateva minute, dar motivarea dureaza de vreo doua saptamani, pentru ca e dificil sa motivezi contra evidentei.

E dificil sa feliciti pe cineva pe motivul ca a incalcat de trei ori Constitutia. Adica trei conflicte juridice de natura constitutionala in jumatate de an de aceeasi persoana intre puterile statului, chiar daca al treilea Curtea a zis: se respinge. Dar considerentele sunt ad litteram ca in decizia 68 de admitere.

Prin urmare, sa asteptam motivarea Sectiei de procurori, sa asteptam hotararea presedintelui, dupa care decidem. (…) Vom vedea atunci si vom proceda in consecinta.”

Citește și: Congresul PSD, înconjurat de teamă și paranoia. Poliția a fost chemată pentru un posibil „lunetist”

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, pe 22 februarie, ca va declansa procedura de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, pentru „acte si fapte de netolerat intr-un stat de drept”.

Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ pe 27 februarie propunerii ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Kovesi, a anuntat vicepresedintele CSM, procurorul Codrut Olaru.