ULTIMA ORĂ! Alertă! Ruşii au intrat în ţară cu avioanele de luptă

Forțele armate ale Estoniei au raportat despre o aeronavă rusă de luptă de tipul Su-27 care le-a

invadat teritoriul fără permisiune.

Avionul de luptă rusesc a stat în spațiul aerian estonian pentru mai puțin de un minut.

Ministerul de Externe din Estonia l-a convocat cu această ocazie la discuţii pe ambasadorul rus la Tallin și i-a înmânat o notă de protest.

„Sâmbătă dimineața, un avion Su-27 al Forțelor Aeriene Ruse a invadat spațiul aerian al Estoniei în apropiere de insula Vaindloo, fără permisiune. Avionul s-a aflat în spațiul aerian eston pentru mai puțin de un minut”, relatează site-ul oficial al Forțelor Armate Estoniene.

Departamentul militar a remarcat că avionul Su-27 nu avea un plan de zbor, iar transponderul său era oprit. De asemenea, avionul de vânătoare nu avea comunicații radio bidirecționale cu serviciul de trafic aerian din Estonia.
Forțele armate ale Estoniei au remarcat că aceasta este prima încălcare a frontierei aeriene a țării lor, în 2022. Anul trecut au avut loc cinci incidente similare cu aeronave rusești.

Anterior, premierul estonian Kaja Kallas a declarat că Tallinn nu vede o amenințare militară directă din partea Moscovei. Cu toate acestea, autoritățile țării sunt îngrijorate de situația din apropierea granițelor Ucrainei. Kallas a mai spus că Estonia are nevoie de „prieteni puternici” și discută activ cu aliații problema consolidării granițelor de est ale NATO.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata