ULTIMA ORA! Orban il desfiinteaza pe Klaus Iohannis: “Nu a facut altceva decat sa distruga PNL”

0

Ludovic Orban, fostul lider PNL, spune ca presedintele Klaus Iohannis ar incalca Constitutia, daca l-ar desemna premier tot pe

Florin Citu, si ca “e o ineptie politica” sa fie propus Citu, in conditiile in care astfel nu exista nicio sansa de a forma o majoritate parlamentara, scrie news.ro.

“Iohannis si-a incalcat statutul constitutional (…) si toata actiunea lui Iohannis in ultimele trei luni de zile nu a facut altceva decat sa distruga PNL, sa distruga coeziunea, sa afecteze pe termen lung interesele fundamentale ale Romaniei”, a declarat Ludovic Orban. Fostul lider mai spune ca “o discutie pe tema suspendarii presedintelui poate avea loc, dupa ce se vor derula toate evenimentele legate de investirea Guvernului”, dar admite ca e o procedura complicata.

“O aberatie, o propunere in primul rand neconstitutionala. Dupa demiterea mea prin motiunea de cenzura din februarie, in momentul in care presedintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine, PSD a atacat la CCR si CCR a luat decizia conform careia premierul care a fost demis la motiunea de cenzura nu mai poate fi propus premier.

Ar trebui sa citeasca, mai ales ca e o chestiune care tine de istoria PNL. De asemenea, e o ineptie politica sa vii sa-l propui pe Florin Citu, in conditiile in care, practic, cu aceasta propunere de premier, nu exista nicio sansa de a forma o majoritate parlamentara. Le readuc aminte colegilor mei, care s-au intrunit noaptea, ca hotii, intr-o sedinta convocata pe picior, ca pentru a putea investi un Guvern, este necesara o majoritate de 234 de voturi.

Multumim că ne citești!

Înainte de a citi știrea, ajută-ți prietenii să citească și ei! Apasă pe distribuie pe facebook

Inchide