PREMIERĂ în criza coronavirus: CEC Bank suspendă o lună plata ratelor la toate creditele pentru persoanele fizice care nu au internet și mobile banking

Avem parte de o premiera in acest moment greu, generat de coronavirus. CEC Bank este prima bancă din România care va anunța, la începutul săptămânii viitoare, suspendarea plății ratelor la toate creditele, timp de o lună, pentru toți clienții persoane fizice, potrivit surselor Profit.ro.

Amânarea la plată va fi acordată, în contextul epidemiei de coronavirus, atât pentru credite de nevoi personale, cât și pentru credite imobiliare / ipotecare și pentru carduri de credit.

De suspendare vor putea beneficia toți clienții băncii de stat, în condițiile în care CEC Bank are o proporție a clientelei digitalizate mult mai mică decât în cazul altor bănci. Banca dorește să sprijine astfel clienții care vor avea dificultăți de deplasare în agențiile băncii în perioada epidemiei coronavirus. Facilitatea va fi acordată nu doar clienților aflați în carantină sau izolați la domiciliu, ci tuturor clienților persoane fizice, pentru a evita deplasări în comunitate în perioada în care autoritățile recomandă românilor să stea cât mai mult posibil la domiciliu.

CEC bank avea un sold al creditelor acordate persoanelor fizice de 6,6 miliarde de lei la finele anului trecut, majoritatea împrumuturi imobiliare / ipotecare ș de nevoi personale. Soldul creditelor pe carduri de credit era de doar 270 milioane de lei din totalul de 6,6 miliarde de lei.

Pentru o parte din clienți, și Banca Transilvania a anunțat extinderea perioadei de grație pana în luna mai, dar numai în cazul cardurilor de credit, sumele de restituit obligatoriu lunar fiind mult mai mici decât încazul creditelor ipotecare și de nevoi personale.


Apreciază și distribuie !

In ceea ce priveste clienții de tip peroana juridica, vesti bune si pentru acestia! Pentru persoanele juridice care întâmpină dificultăți în această perioadă, CEC Bank va gasi soluții discutand individual cu fiecare firmă în parte.

Reprezentanții mediului de afaceri reuniți în organizația Romanian Business Leaders au înaintat astăzi mai multe propuneri Guvernului României și Băncii Naționale a României. Printre cele adresate BNR se numără și modificarea reglementărilor privind expunerile de risc și încurajarea băncilor comerciale pentru:

a. Amânarea la plată a ratelor și dobânzilor pentru persoanele fizice, pe o perioadă de minim 90 de zile, fără marcarea acestor credite ca fiind restructurate;

b. Reînnoirea liniilor de finanțare pentru companii care sunt scadente în următoarele 90 de zile, pe o perioadă de minim 6 luni, fără garanții suplimentare, fără a se reduce expunerile și fără marcarea acestor credite ca fiind restructurate;

c. Amânarea la plată a ratelor și dobânzilor pentru creditele de investiții și pentru orice alte credite cu grafic de rambursare, pe o perioadă de minim 90 de zile și reeșalonarea acestor datorii pe o perioadă de 9/12 luni, fără marcarea acestor credite ca fiind restructurate;

d. Menținerea sau reducerea marjelor de dobândă la credite în sold.