ULTIMA ORA! Șapte localități de lângă București intră în carantină de noapte în weekend. Rata de infectare a depășit 6 la mie

0

Șapte localități de lângă București intră în carantina de noapte în weekend, după ce rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori.

Șapte localități din județul Ilfov intră în carantină de noapte în weekend, după ce rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori.

Șapte localități de lângă București intră în carantina de noapte în weekend

Este vorba despre Afumați – 7,01 la mie, Bragadiru – 6,91 la mie, Chiajna – 6,95 la mie, Dobroești – 8,12 la mie, Mogoșoaia – 6,18 la mie, Popești – Leordeni – 6,27 la mie, Voluntari – 6,09 la mie.

Carantina de weekend este valabilă pentru toate localitățile în care rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori.
Conform hotărârii aprobată de Guvern, sunt impuse restricții de circulație pe timp de noapte, în weekend și reducerea programului de funcționare al magazinelor pentru localitățile care au depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.

Persoanele vaccinate pot ieși noaptea în zonele carantinatePremierul Florin Cîțu a anunțat că în zonele carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare vor putea ieși din casă.

,,Iar propunerea mea, şi sper că aşa a rămas, în zonele care sunt carantinate noaptea cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare, dacă te-ai vaccinat şi ai certificat de vaccinare, să ţi se restricţioneze în vreun fel activitatea, am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare, a declarat Florin Cîţu în urmă cu câteva zile.

Florin Cîțu a menționat că românii vaccinați nu pot fi restricționați deoarece unele persoane nu vor să se vaccineze.

„Vreau ca România să rămână deschisă, economia să rămână deschisă, doar aşa putem să avem resurse să plătim pentru tot ceea ce trebuie să plătim în această iarnă şi în viitor, iar cei care sunt vaccinaţi nu pot să fie restricţionaţi pentru că unele dintre persoanele din România nu vor să se vaccineze. Trebuie să mergem mai departe.

Mi se pare normal ca atunci când eşti vaccinat şi vrei să ieşi din casă cu o declaraţie pe propria răspundere trebuie să ieşi din casă, dacă ai certificatul de vaccinare poţi să îţi permiţi să îţi vezi de viaţă”, a explicat premierul. sccrie spynews.ro

 

Multumim că ne citești!

Înainte de a citi știrea, ajută-ți prietenii să citească și ei! Apasă pe distribuie pe facebook

Inchide