Acasă TIMP LIBER Un asteroid cu „potențial periculos” va trece pe lângă pământ în luna...

Un asteroid cu „potențial periculos” va trece pe lângă pământ în luna februarie

4
DISTRIBUIȚI

Un asteroid cu „potențial periculos” va trece pe lângă pământ în luna februarie

Un asteroid ce a fost inclus de NASA în categoria corpurilor cereşti „potenţial periculoase” va trece pe lângă Terra pe 4 februaie, la o distanţă de 4,2 milioane de kilometri, informează leparisien.fr.

Asteroidul 2002 AJ129, ce are un diametru de aproximativ 1,1 kilometri, va trece pe lângă planeta noastră duminică, 4 februarie, cu o viteză de 108.000 kilometri pe oră, notează Digi24.

Deşi NASA l-a inclus în categoria obiectelor cosmice „potenţial periculoase”, asteroidul va rămâne la o distanţă de 4,2 milioane de kilometri faţă de planeta noastră, de 11 ori mai mare decât distanţa dintre Terra şi Lună. Riscul de coliziune este inexistent, deşi această distanţă este foarte mică la scala Sistemului Solar.

O ciocnire între un asteroid de această mărime şi Terra ar putea să declanşeze pe planeta noastră o mică eră glaciară. În acest scenariu, temperaturile scad cu 8 grade Celsius din cauza prafului aflat în suspensie în atmosferă, timp de aproape 10 ani.

Citește și: Presa internațională, reacții impresionante la adresa lui Halep după partida maraton câștigată de româncă

În urmă cu aproximativ 66 de milioane de ani, prăbuşirea pe Terra a unui asteroid cu diametrul de 10 kilometri în peninsula Yucatan din Mexic a provocat dispariţia a 75% din totalul speciilor de vieţuitoare terestre, inclusiv a dinozaurilor.

Potrivit Biroului de coordonare a apărării planetare din cadrul NASA, înfiinţat în 2016, care emite alerte şi identifică cometele şi asteroizii „potenţial periculoşi”, în jur de 20 de astfel de obiecte cosmice vor trece pe lângă Terra în anul 2018, mai spune sursa citată.

Citește și: Scrisoarea virală pe care o tânără a scris-o pentru oameni, înainte să moară

Sursă: Digi24

loading...