Un băiat de 11 ani a trecut granița din Ucraina în Slovacia de unul singur

Un băiat din Zaropojie, oraș din sudul Ucrainei, a fost numit „eroul din noapte” de autoritățile din Slovacia după ce a trecut de unul singur granița dintre cele două state.

Băiatul de 11 ani avea la el un rucsac, o pungă de plastic și pașaportul, dar și un număr de telefon scris pe mână, potrivit Ministerului de Interne din Slovacia.

„A venit de unul singur deoarece părinții lui au fost nevoiți să stea în Ucraina. Voluntarii au avut grijă de el, l-au dus într-un loc cald, i-au dat mâncare și apă”, a transmis ministerul, potrivit CNN.

The biggest hero of last nigh. 11 years old boy came from #Ukraine acros the borders to #Slovakia. All alone. His parents have to stay in Ukraine. With phone number wrtitten on his hand and backpack came with smile on his face. pic.twitter.com/soyDiL4G3D

— Zara Domanska (@DomanskaZara) March 5, 2022

Potrivit declarațiilor date de autorități, datorită faptului că avea acel număr de telefon scris pe mână, dar și o foaie de hârtie cu câteva date puse în pașaport, voluntarii de la graniță au reușit să ia legătura cu rudele sale din Slovacia care au venit și l-au luat.

„A câștigat simpatia tuturor cu zâmbetul lui, curajul și determinarea demne de un adevărat erou”, au mai transmis autoritățile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata