Un bărbat suspect de coronavirus a fugit din Institutul „Matei Balș“ din capitală!

Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală a anunţat, miercuri dimineaţă, că o persoană suspectă de coronavirus a fugit din unitatea lor medicală. Este vorba despre un bărbat posibil infectat cu COVID-19. Sesizarea a fost făcută autorităţilor în jurul orei 9.50.

„​Politia Capitalei a fost sesizata in aceasta dimineata de reprezentantii unei unitati medicale din Bucuresti despre faptul ca un pacient internat pentru a fi testat pentru infectia cu noul tip de coronavirus a plecat din spital”, precizeaza Grupul de comunicare strategică.

„Facem precizarea ca barbatul nu este confirmat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus, ci doar suspect de contractarea acestui virus”, se mai arată în comunicatul Grupului.


Apreciază și distribuie !

Conform digi24, bărbatul fusese adus cu isoleta la spital și urma să fie testat de coronavirus. In prezent este căutat de poliție.

Pe teritoriul țării noastre, în carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent au fost întocmite 41 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Mare parte dintre cazurile de coronavirus au fost internate la Instititul Balş.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire, pe langa cele 246 deja confirmate. 19 dintre acestea au fost declarate vindecate și externate.