Un Guvern IRESPONSABIL! Mii de români pleacă la muncă în străinătate, în plină pandemie de Coronavirus. Cine plătește dacă ei se întorc infectați cu virusul COVID-19?

În plină pandemie de Coronavirus, câteva imagini de pe Aeroportul din Cluj ne dovedesc ca Guvernul liberal condus de Ludovic Orban este unul plin de oameni incompetenti. Chiar nimeni nu mai gândește în acest Executiv? Altfel, nu se explică de ce in aceasta perioada plina de restrictii, aproape 2.000 de oameni au stat inghesuiti pe Aeroportul International din Cluj sa plece la munca in strainatate.

Din imagini reiese clar ca nu se respecta restrictiile impuse de autoritati privind distantarea sociala din cauza epidemiei de COVID-19. Este vorba despre romani care pleaca la munci agricole in Germania, cu 13 curse de tip charter, special organizate pentru ei. Oamenii au asteptat cateva ore, impreuna, in parcarea aeroportului. De vina ar fi firmele private care au semnat contractele de munca si care i-au adus pe angajati cu autocarele la primele ore ale diminetii, toti odata, desi zborurile sunt programate intre orele 14 si 21.

Întrebări fără răspuns

Și totuși, de ce este posibil ca în plină pandemie de COVID-19, mii de oameni să plece din țară, la muncă, în străinătate, pe contracte sezoniere? De ce nu a oprit Guvernul migrația forței de muncă până când trec efectele acestei pandemii ucigașe? Ce are de câștigat România, din faptul că mii de oameni pleacă din țară la muncă în străinătate, riscă să se îmbolnăvească în zonele de focar în care merg și apoi sunt trimiși acasă?
Românii sunt printre cei mai căutați în străinătate pentru faptul că muncesc pe bani puțini (față de nivelul salarial din statele puternic dezvoltate din Uniunea Europeană).
Astfel, nu doar Germania are nevoie ca de aer de muncitorii sezonieri din România. Italia, țara cea mai afectată din lume de coronavirus, vrea și ea să-i readucă pe români pe câmpurile din Peninsulă, după cum afirma recent ministrul Agriculturii, Teresa Bellanova. 107.000 de lucrători sezonieri ajung în Italia în fiecare an din România, o treime din toți lucrătorii străini.


Apreciază și distribuie !

De ce să plătim toți pentru cei care pleacă acum din țară?

Toți acești oameni care au plecat sau vor pleca în următoarea perioadă din țară la muncă, în plină pandemie de Coronavirus, vor avea contracte sezoniere, adică 1-2-3 luni. Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, că România nu va restricționa circulația muncitorilor români în străinătate. Ce se va întâmpla însă cu acești români când se vor întoarce acasă? Cu siguranță dacă se vor îmbolnăvi de COVID-19 vor fi trimiși acasă! Cine le va deconta acestor oameni cheltuielile medicale? Le vor achita costurile spitalizării Klaus Iohannis sau Ludovic Orban? Cu siguranță nu!
Răspunsul este unul foarte clar: statul român, din taxele și impozitele noastre ale tuturor. În aceste condiții, a venit momentul ca autoritățile din România să reseteze tot sistemul public. Oamenii care pleacă acum din țară în plină pandemie de COVID-19, în timp ce în România este declarată stare de urgență, să dea o declarație de propria răspundere la ieșirea din țară că dacă se vor îmbolnăvi, nu vor mai beneficia de sistemul public de asigurări sociale! NU vor mai beneficia de ajutor social, de șomaj, nu li se vor mai deconta tratamentele medicale!

Declarație pe propria răspundere că la întoarcere nu vor cere asistență medicală din partea statului român

O altă variantă ar fi ca în această declarație pe propria răspundere, oamenii care pleacă acum din țară la muncă, să-și asume răspunderea că nu vor reveni acasă, dacă se vor îmbolnăvi și vor rămâne în țările unde își desfășoară activitatea! Aceste lucruri sunt extrem de importante pentru că ani de zile, românii au muncit până la epuizare în străinătate, pe bani puțini și când s-au îmbolnăvit s-au întors acasă, să se trateze! Iar sistemul sanitar din România i-a trata pe toți gratis sau pe câțiva lei, în baza unor asigurări de sănătate încheiate pe ultimele luni. Dacă autoritățile nu vor trata cu maximă atenție acest nou exod al românilor spre țările din Uniunea Europeană, ne vom trezi că sistemul sanitar va claca, iar bugetul asigurărilor sociale va face implozie!
Guvernanții actuali trebuie să implementeze imediat această declarație pe proprria răspundere sau să găsească altă soluție. Când se întâmplă ceva, iau banii din buget, acum să răspundă! Din cauza unor calcule electorale cinice, guvernanții actuali au luat măsurile pentru împiedicarea răspândirii COVID-19 extrem de târziu!
În aceste condiții, ar fi nevoie de intervenția procurorilor care să ancheteze de ce se permite românilor să plece acum din țară la muncă în străinătate, în focare de infecție cu virusul COVID-19!