Un medic de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași: „Ne vom îmbolnăvi cu toții!”. Iata ce se intampla in sectiile medicale!

Situație critică la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Un medic a rupt tăcerea:

„Cineva trebuie să spună adevărul! Nu avem mășţi de protecție. Ne vom îmbolnăvi cu toții! Șase colegi au intrat în autoizolare! Suntem în pericol”. Se pare că Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi a rămas fără stocuri de costume de protecţie. Medicul ieșean, face dezvăluiri uluitoare. Ce se întâmplă în spatele zidurilor înalte care îngrădesc accesul spre pacienţii diagnosticaţi cu cel mai temut virus al momentului.

„Măştile sunt aur pentru noi”

„Aș vrea să aduc în prim plan o atenție a momentului referitor la acest epidemie în dezvoltare cu COVID-19 faptul că am avea nevoie să privim realitatea în față așa cum este ea. Poate să nu ne mai ascundem după deget că totul este minunat și singurul lucru pe care îl facem este să așteptăm paciențîi să vină. Ceea ce vă pot spune este că ne confruntăm de câteva zile bune cu o penurie de mășţi atât cele cu filtru cât şi cele obişnuite. Dacă mă credeţi acesta este aur curat pentru noi în condiţiile în care primim pacienţii diagnosticaţi pozitivi din Moldova doar în acest spital”, spune dr. Mircea Hurmuzache, șeful secției nr. IV din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.


Apreciază și distribuie !

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi au ajuns să le fie frică să se prezinte la serviciu.

„Aş vrea să revenim cu picioarele pe pământ, că fără aceste materiale, respectiv aceste măşti este foarte dificil să lucrezi. Nu numai dificil. Este riscant în primul rând. Şi noi la rândul nostru avem persoane care sunt acasă, avem poate persoane care urmează tratamente oncologice, foarte multe persoane pe care am vrea să-i ferim. Haideţi să spunem lucrurilor pe nume. Nu sunt măşti, ni se promite în fiecare zi. Probabil că ar trebui regândita strategia în ceea ce priveşte materialele pe care le folosim, pentru că de la fiecare zi avem din ce în ce mai mulţi pacienţi care vin în acest spital. Trebuie şi noi să ne protejăm”, a specificat dr. Mircea Hurmuzache.

Șase cadre medicale în autoizolare

Pacient cu o infecţie respiratorie, care e posibil să fi contaminat şase cadre medicale, pentru că acestea nu aveau costume de protecţie. Cele şase cadre medicale se afla în autoizolare şi aşteaptă să le fie recoltate testele.

„În ceea ce priveşte circuitele pacienţilor în spital, ele trebuiesc respectate de noi toţi cei care trecem de această poartă. dacă nu le respectăm noi, atunci nu putem avea o pretenţie faţă de alţii. Trebuie să vă spun că am fost cu uimire informat că în secţia pe care o conduc, şase oameni au intrat în autoizolare din cauza unui contact pe care l-au avut zilele trecute cu o persoană confirmată. Nu este vorba despre orice fel de contact, ci despre unul care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de luni. Pacientul nu a fost trecut în zona de suspecţi ci a venit şi a plecat de la spital în două rânduri. Pe lângă materiale, problema este a circuitelor. Acestea trebuiesc clarificate de conducerea spitalului în aşa fel încât să nu apară interpretări personale. Dacă testele vor fi pozitive, ei au mai intrat în contact cu mai multe cadre medicale şi pacienţi”, mai spune dr. Mircea Hurmuzache.