Un nou val de infectări? Raed Arafat: Dacă din 15 mai încep vizitele și grătarele, riscul este că brusc vom avea un nou val de infecții cu coronavirus

Joi este ultima zi din starea de Urgență iar starea de alertă, cu sancțiuni, începe de luni. Rămâne un weekend fără restricții, fără amenzi. Lucru care la speriat pe Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că după 15 mai, când România iese din starea de urgență, responsabilitatea este transferată către cetățean, el subliniind că “dacă încep grătarele” există riscul să apară o creștere bruscă a infecțiilor cu noul corona-virus, informează Hotnews.

“Am luat măsuri ferme, dar încet, încet responsabilitatea se transferă către cetățean. Mult mai mult depinde de cetățean cum se comportă. Dacă omul de rând înțelege că ieșitul din casă are reguli, iar portul măștii este obligatoriu (…) avem șansa să trecem ușor și printr-un alt val care ar putea veni la toamnă.


Apreciază și distribuie !

Dacă începem de poimâine (15 mai – n.red.) să mergem în vizite, la grătare, riscul este că brusc vom vedea o creștere a numărului cazurilor și un nou val”, a afirmat Raed Arafat miercuri seară, la Digi 24, potrivit Mediafax.

El a mai spus că nu este momentul ca bolnavii de COVID-19 asimptomatici să fie tratați acasă.

“Membrii familiei pot toți să pățească ceva. (…) Dacă cineva a trimis confirmați acasă, a făcut-o pe propria răspundere. Regula a rămas că pacientul rămâne la spital sau la un spațiu destinat pacienților bolnavi ușor”, a mai spus Raed Arafat