Acasă Politică Un primar model din județul Vaslui! Nu dă banii pe panseluțe și...

Un primar model din județul Vaslui! Nu dă banii pe panseluțe și borduri, oferă burse pentru copiii care merg la facultate

4
DISTRIBUIȚI
Sursă Foto: Adevărul

Un primar model din județul Vaslui! Nu dă banii pe panseluțe și borduri, oferă burse pentru copiii care merg la facultate

Un primar dintr-o comuna din Vaslui a initiat un proiect prin care toti studentii din sat care obtin rezultate bune la invatatura primesc o bursa de merit sustinuta din fondurile publice ale comunei.

Corneliu Stinga (33 ani) se afla la primul mandat de primar, fiind ales edil al comunei Vetrisoaia la alegerile din 2016 din partea PNL.

De la inceputul mandatului, a promis consatenilor ca nu va face parte din categoria celor care investesc in panselute si borduri, educatia copiilor din sat numarandu-se printre prioritatile sale.

Unul dintre proiectele initiate de Corneliu Stinga, la scurt timp dupa ce a ajuns primar a fost cel privind incurajarea elevilor din sat sa isi continue studiile dupa absolvirea liceului, stiut fiind faptul ca tot foarte multi dintre elevii din mediul rural renunta la studii dupa absolvirea liceului sau chiar a gimnaziului pentru ca familiile nu au bani pentru a-i sustine.

Hotararea initiala, votata de Consiliul Local, pentru anul universitar 2016 – 2017, prevedea un singur criteriu de selectie: performanta.

Citește și: A fost găsit un mesaj în sticlă scris în urmă cu 132 de ani. Ce scria pe bilet…

Astfel, toti studentii comunei Vetrisoaia, care au medii mai mari de 7.00, sa beneficieze de o bursa de merit in cuantum de 2.000 de lei (1.000 de lei pe semestru).

Cei zece studenti din comuna s-au incadrat cu mult peste media minima stabilita drept conditie obligatorie, ultima medie fiind de 8.33, iar cea mai mare de 9.80. Pentru anul universitar in curs, primarul a decis dublarea valorii burselor.

Astfel, fiecare student cu rezultate bune la invatatura urmeaza sa primeasca o bursa de 4.000 de lei (2.000 de lei pe semestru). Studentii sunt asteptati cu adeverintele de la facultati, care sa le ateste rezultatele la invatatura din primul semestru, pana pe 15 martie.

Citește și: Mihai Chirica: „stânga comunistă a lui Liviu Dragnea, descurajează munca și încurajează hoția și corupția”

Edilul spera ca prin intermediul burselor sa-i stimuleze sa invete si mai mult. in functie de posibilitatile bugetului local, valoarea burselor va fi majorata periodic.

„Stim ca sistemul este subfinantat si elevii, studentii, olimpicii care ne fac atata cinste se aleg cu cate o strangere de mana si cate un premiu modic. Performanta trebuie sprinjinita si incurajata. Educatia trebuie sa fie o prioritate pentru toti”, afirma primarul Stinga.

Proiecte privind sustinerea educatiei ii vizeaza si pe elevii de gimnaziu. Pentru a stimula competitia in randul elevilor din sat, primarul pregateste un concurs de matematica in care sa fie antrenati elevi din mai multe comune, cei mai buni urmand a fi premiati din fondurile bugetului local.

Citește și: 

Congresul PSD. Alegeri pentru toate funcțiile, mai puțin pentru cea a lui Liviu Dragnea

Sursa: Adevarul

loading...