Un tânăr s-a filmat în timp ce amenința angajații unui magazin că le dă coronavirus – VIDEO

Un tânăr care se auto-intitulează „șmecherul Iașului” s-a filmat în timp ce îi amenință pe angațații și clienții unui hipermarket că îi infectează cu noul coronavirus.

„Am corona! Vă dau la toată lumea pentru că am de unde!”, spune tânărul, în filmulețele pe care chiar el le-a urcat pe rețelele de socializare.

„Vreți corona? Am de unde să vă dau corona! Să moară copiii mei că am de unde să vă dau”, mai spune tânărul pe filmări.

Odată cu schimbarea Codului Penal, care acum prevede pedepse mai aspre pentru cei care zădărnicesc eforturile de combatere a pandemiei, persoane precum tânărul în speță ar putea răspunde chiar penal pentru faptele lor.


Apreciază și distribuie !

Articolele 326 și 352 din Noul Cod Penal privind falsul în declarații și zădărnicirea combaterii bolilor arată cam așa.

Art. 326

Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art. 352

(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.