Unde s-a născut Raed Arafat. Mărturisiri impresionante. Astăzi, singurele lui rude sunt acolo

Raed Arafat este secretarul de stat în Ministerul Afacerilor de Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dar și o figură extrem de mediatizată și importantă în stat. În plus, în această perioadă extrem de tensionată în Parlament, Raed Arafat a fost omul de bază al României. Este un personaj emblematic, un profesionalist, care intotdeauna și-a ținut viața privată departe de ochii lumii.

„Am lucrat 8 ani voluntar fără salariu”

Intr-una din prezențele pe care le-a avut la Marius Tucă, într-o emisiune transmisă live pe Facebook, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a dezvăluit ca o parte din rudele sale se afla in Palestina. Raed Arafat s-a născut în Damasc, dar a trait în Palestina. Revoluția din 1989 l-a prins pe băncile facultății.


Apreciază și distribuie !

„Raed Arafat s-a născut în Damasc. Numai m-am născut acolo. A trăit în Palestina. Eram în România la Revoluție. Eram student atunci. Am făcut specializarea în Anestezie și am lucrat în medicina de urgență toată viața.

– Sunteți de acord cu mutarea ambasadei României?

– Nu intru în astfel de polemici, am părerile mele, dar sunt private. Am rudele din partea mamei mele care stau în Damasc. Nu am mai vorbit cu ele în ultima perioadă, e o problemă și din cauza legăturilor în zonă. Am medici, farmaciști. Dacă era să mă consult cu familia, nu făceam nimic în România. Am lucrat 8 ani voluntar, fără salariu. Aveam banii mei moșteniți de la tatăl meu. Primul salariu oficial în România l-am obținut în 1998, după ce am luat cetățenie.”, a povestit Raed Arafat, în cadrul apariției speciale, din emisiunea transmisă pe Facebook de Mediafax.

Potrivit declarațiilor unui apropiat, Raed Arafat nu prea are tangențe cu locul natal, dar ține legătura cu membrii familiei sale: ”Nu merge în Palestina decât foarte rar, nu este deloc bine văzut acolo. Na, un palestinian a creat un serviciu medical de excelenţă într-o altă ţară. Puţini sunt cei care ştiu că el are un frate şi o soră. Cu el nu are o legătură strână, însă, de sora lui, care e medic în Dubai, e apropiat. Pe mama lui o vede rar, o dată la doi, trei ani, iar tatăl a decedat acum mulţi ani. Arafat nu s-a însurat niciodată, şi-a dedicat viaţa acestei meserii”, a mărturisit acesta, potrivit substantial.ro.