Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene:


Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Uniunea Europeană este pregătită să

adopte sancțiuni suplimentare împotriva Mosocovei, dacă Rusia decide să atace Ucraina, conform AFP, citat de către Agerpres.

Tot mai multe violențe în provinciile separatiste pro-ruse din Ucraine

„UE va răspunde în mod adecvat la orice nouă agresiune, inclusiv încălcări ale dreptului internaţional şi orice alte altă acţiune răuvoitoare desfăşurată împotriva noastră sau a vecinilor noştri, inclusiv Ucraina”, a afirmat Ursula von der Leyen

„Acest răspuns va lua forma unei înăspriri şi extinderi solide ale regimurilor de sancţiuni existente. Şi pe deasupra suntem gata să luăm măsuri restrictive suplimentare”, a adăugat şefa executivului european.

Uniunea Europeană a adoptat o serie de sancțiuni împotriva Kremlinului în anul 2014, după ce Rusia a anexat Crimeea. De altfel, Rusia a răspuns prin măsuri asemănătoare la alegerile UE.

Recent, Rusia a comasat un număr de soldați la granița Ucrainei și altor state fost-sovietice, în ultimele știri, peste 90.000 de soldați ruși se aflau la granița Ucrainei. Altfel, tot mai multe violențe au loc în provinciile ucrainiene pro-ruse, unde tot mai multe focuri de armă sunt trase, iar tensiunile se află pe un trend ascendent.

Liderii blocului comunitar îi cer lui Vladimir Putin să revină la diplomație
De asemenea, Ursula von der Leyen a luat în vedere și jocurile economice pe care Rusia le face împotriva Republicii Moldova prin nivelul de gaz pe care aceasta îl primește, aceasta s-a referit la evenimentele economice puse la cale de Rusia având scopul de „ a intimida guvernul reformator al Republicii Moldova prin manipularea aprovizionării cu gaze într-un moment când preţurile la energie sunt ridicate”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata