Valer Kovacs, polițistul de la IPJ Timiș care s-a opus amenzilor Covid-19, înștiințat că v-a fi trecut în rezervă

Agentul principal Valer Kovacs, politistul de la IPJ Timis care s-a opus public amenzilor Covid-19 (amenzi care au fost declarate ilegale de catre Curtea Constitutionala),  a fost anunțat de conducerea Politiei Timis ca urmeaza sa fie trecut in rezerva.

Înștiințarea urmează un control al Consiliului de disciplina, organism constituit la cererea inspector șef Alin Petecel, cu misiunea de a verifica decizia ofițerului care a efectuat o prima cercetare disciplinara a lui Valer Kovacs și a dat verdictul “nevinovat”.

Aflat în concediu medical, polițistul al carui strigat de sindicalist șef a ajuns pana la premierul Ludovic Orban, care l-a sunat și i-a pus câteva întrebări despre obligarea agenților din strada de a da cat mai multe amenzi, a decis sa apeleze la serviciile unui avocat.

“Am fost cercetat disciplinar, ca am comentat in emisiune (in calitate de avertizor de integritate si lider sindical), am fost gasit NEVINOVAT de ofiterul care m-a cercetat disciplinar. Dupa care si acesta a fost bagat in cercetare disciplinara, ca nu m-a gasit vinovat.


Apreciază și distribuie !

Ulterior, din dispozitia sefului inspectoratului, s-a constituit Consiliul de disciplina, care avea sarcina clara sa ma EXECUTE (sa fiu dat exemplu).

Jurchita Gabriel a fost fortat sa paraseasca sistemul, pentru ca a îndrăznit sa faca publica o lista cu salarii de merit. Vedem ce va urma cu raspunsul de la DGA, daca nu s-a pierdut. Coruptia trebuie sa dispara!”, este mesajul politistului timisorean, care a fost instiintat ca va fi trecut in rezerva.

In sprijinul sau, sustinatorii de pe Facebook au intocmit o petitie online, in care solicita sprijinul politistilor din toata tara si-l roaga pe Marcel Vela, ministrul de Interne, sa nu permita finalizarea procedurilor abuzive prin care se doreste excluderea din sistem a incomodului Valer Kovacs.

“In aceste zile, politistul Kovacs Valer, cel care a vorbit la telefon cu primul ministru, a fost instiintat ca urmeaza sa fie trecut in rezerva! E posibil asa ceva? Care sunt motivele? Faptul ca a facut publice unele lipsuri din IPJ Timis sau ca a vorbit la telefon cu primul ministru de amenzile obligatorii? Daca sunteti corecti, va rugam sa luati masuri! Solicit tuturor sa fie alaturi de acest politist! Va multumesc!”, se specifica in petitia online.

Sursa: impactpress.ro