VESTE BUNA! Restricțiile Covid ar putea fi modificate din nou. Acces în restaurante și cu test

0

Preşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a susţinut, luni, că există voinţă în Parlament pentru modificarea prevederilor, astfel încât accesul în restaurante şi cinematografe să fie permis şi persoanelor care prezintă un test negativ COVID-19.

Deocamdată asistăm la o evoluție pe parcursul zilei, inclusiv în Capitală, dar mai ales în zona de sud-vest, extremitatea de vest și sud a țării la maxime care vor depăși 17-18 grade, iar pe parcursul nopților discutăm de valori în Capitală la 6-8 grade.”, a delcarat directorul ANM, Elena Mateescu.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a mai subliniat că „cel mai frig va fi în continuare la Miercurea Ciuc, Joseni, Toplița, cu valori sub pragul de îngheț, sub zero grade, sau în nordul Moldovei, așa cum s-a întâmplat la începutul acestei luni.

La Miercurea Ciuc am înregistrat până în prezent cea mai coborâtă valoare, de minus șase grade Celsius, la începutul lunii octombrie”. scrie kanald.ro

Este o propunere pe care au susţinut-o în unanimitate specialiştii.

Am vorbit cu fostul ministru Nelu Tătaru.

Se pare că există voinţă în Parlamentul României pentru a modifica în acest sens, să se permită şi cu testare. Eu sunt de acord.

O voi susţine dacă în Parlamentul României va fi modificată

şi se va introduce şi testarea”, a spus

Cîţu, după şedinţa BEx al PNL, potrivit Agerpres.

El a fost chestionat cum poate fi modificată o hotărâre de Guvern.

“Se poate modifica, au găsit şi o altă variantă.

Veţi vedea că se poate face şi în Parlamentul României. (…) Dacă nu o fac ei, bineînţeles că o vom face noi, dar cred că este bine să o facă şi parlamentarii”, a explicat Cîţu.

În prezent, persoanele nevaccinate nu mai pot merge la restaurante, cinematografe, săli de jocuri de noroc sau locuri de joacă pentru copii. scrie stirileprotv.ro

Multumim că ne citești!

Înainte de a citi știrea, ajută-ți prietenii să citească și ei! Apasă pe distribuie pe facebook

Inchide