Ultima declaratie a vicepremierului Raluca Turcan: „Repetarea anului școlar este un scenariu posibil”

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat luni dimineață care sunt scenariile luate în calcul de autorități in privinta sistemului educațional, în contextul epidemiei de coronavirus. Repetarea anului școlar se află printre acestea.

Potrivit vicepremierului, există trei cazuri. Primul, ca anul școlar să continue și evaluările să fie ținute așa cum a fost prevăzut, ceea ce e, în situația actuală, dificil.

„Sunt 3 cazuri posibile, din perspectiva mea. Unul ar fi ca anul scolar să continue și evaluarile să fie asa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins pentru că deja se prefigurează închiderea scolilor peste perioada anunțată”, a spus Raluca Turcan la RFI.


Apreciază și distribuie !

Al doilea caz ar fi amânarea evaluărilor. Repetarea anului școlar este cel din urma caz luat in calcul.

Autoritățile nu pot veni cu o soluție in momentul de fata. Rămâne de văzut care va fi situația exacta. Cert este ca România nu ar fi singura țară care ia în calcul cele trei variante, a mai spus vicepremierul.

„Dar vom vedea, e foarte dificil acum să spunem care e soluția. Preferăm să urmărim în fiecare zi cum se predă copiilor prin metoda online. Toate scenariile sunt posibile, nu există o țară unde să nu fie luate în considerare toate scenariile”, a mai precizat Raluca Turcan.