Victor Ciutacu, ridicat de la terasă la 23.00: „Ne căpiază ăştia cu dronele şi vin după aia peste noi”

Terasele din Centrul Vechi al Capitalei s-au închis duminică seară la ora 23:00, odată cu intrarea în vigoare a deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Jurnalistul Victor Ciutacu mărturisește că a fost victima noilor reguli impuse de Guvern și la ora 23.00 a fost ridicat de la masă de patronul unei terase. Ciutacu susține că i s-a strâns inima și susține că românii n-ar trebui să uite cine i-a adus în această situație.

„Domnu’ Ciutacu, e prima oară în 31 de ani când vin la masă să rog clienții să plece. Ne căpiază ăștia cu dronele și vin după aia peste noi. Îmi crapă obrazul de rușine, vă rog să mă înțelegeți”.

Dincolo de disconfort, mi s-a strâns inima, jur. Sper doar ca românii să nu uite cine i-a adus aici. E ultima chestie care ne-a mai rămas…”, scrie Victor Ciutacu.


Apreciază și distribuie !

Terasele din Centrul Vechi şi-au întrerupt activitatea la ora 23:00 duminică, prima seară în care decizia de limitare a programului acestora pentru prevenirea răspândirii COVID-19 a fost aplicată. Restricţiile au fost reintroduse după două luni de relaxare, fiind justificate de datele care indică o creştere numărului îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Spre nemulţumirea clienţilor, la cele mai multe dintre ele ultima comandă a fost preluată la ora 22:00, iar o oră mai târziu ativitatea a încetat.

Poliţia Locală a patrulat pe străduţele din Centrul Vechi, verificând respectarea măsurilor. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat sâmbătă o hotărâre care propune limitarea programului teraselor, barurilor, cluburilor operatorilor de jocuri de noroc, în Bucureşti şi judeţele Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova şi Galaţi.

Programul acestora nu poate începe înainte de ora 06.00 şi nu poate fi prelungit după ora 23.00. Măsura a intrat în vigoare duminică, este aplicată pe o perioadă de 14 zile şi poate fi prelungită prin hotărâre a CNSU.