VIDEO – Interviu. Cuvintele Rectorului Universității din București, Mircea Dumitru: „Au mințit, mint, ne vor mai minți foarte mult timp…”

0 15

VIDEO – Interviu. Cuvintele Rectorului Universității din București, Mircea Dumitru: „Au mințit, mint, ne vor mai minți foarte mult timp…”

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a anunțat că va da în judecată Ministerul Educaţiei pentru că a redus, din toamna acestui an, numărul locurilor bugetate în anul I pentru forma de învăţământ cu frecvenţă la universităţile din Consorţiul Universitaria.

Rectorul arată, într-un mesaj în care vorbeşte despre „triumful mediocrităţii şi al găştilor politice”, publicat pe site-ul Universității, semnat de el și de Președintele Senatului Universității București, Marian Preda, că nu există nicio justificare raţională pentru reducerea numărului de locuri repartizate.

Către studentele, studenţii, profesorii şi absolvenţii Universităţii din Bucureşti, către toţi cei cărora le pasă.

Despre triumful mediocrităţii şi al găştilor politice.

Domnii Valentin Popa si Gigel Paraschiv lovesc din nou, de data aceasta, şi cu binecuvântarea domnului Liviu Dragnea şi a doamnei Viorica Dăncilă”, începe Mircea Dumitru scrisoarea deschisă semnată de el şi de Marian Preda, preşedinte Senatului Universităţii din Bucureşti.

Citește și: ANUNȚUL ZILEI! Elena Udrea are statut de REFUGIAT POLITIC în Costa Rica

Rectorul UB acuză Ministerul Educaţiei că a tăiat „cu ură şi răzbunare” din locurile de admitere la cele mai vechi şi mai prestigioase universităţi din ţară, în timp ce a suplimentat locurile la celelalte, pe criterii politice și de interes personal.

Jurnaliștii de la Recorder au stat de vorbă cu Rectorul Universității din București, Mircea Dumitru:

Citește și: ANUNȚUL ZILEI! Elena Udrea are statut de REFUGIAT POLITIC în Costa Rica

Mesajul integral semnat de oficialii Universității din București și publicat pe site-ul Universității este următorul:

Către studentele, studenții, profesorii și absolvenții Universității din București, Către toți cei cărora le pasă,

Despre triumful mediocrității și al găștilor politice

Domnii Valentin Popa si Gigel Paraschiv lovesc din nou! 
De data aceasta, și cu binecuvântarea domnului Liviu Dragnea și a d-nei Viorica Dăncilă.

După ce, probabil, domnul Valentin Popa a decis, spre beneficiul public și personal, să stăruie, cu mai mare atenție, asupra “literelor” și nu ne-a mai desfătat, în ultima vreme, cu pronunțări publice, iată că acum trece și la cifre. Te-ai aștepta, nu-i așa, din partea unui distins inginer, care, după cum declară, “nu are întotdeauna toate cuvintele la domnia sa”, ca măcar aici, în domeniul cifrelor, să arate o ireproșabilă rigurozitate.

Cu ură și cu răzbunare, dl. Ministru Popa, alături de colegii săi de partid, dl. Dragnea și d-na Dăncilă, au tăiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi și mai prestigioase universități românesti, universitățile din Consorțiul Universitaria, și le-au împărțit cu generozitatea boierilor medievali noilor cetăți de scaun ale învățământului universitar românesc.

Este lipsită de orice justificare rațională scăderea arbitrară a numărului de locuri  repartizate Universității din București pentru anul universitar 2018 – 2019, pe toate cele trei cicluri de studii: licență, cu 60 de locuri mai puțin; master, cu 335 de locuri mai puțin, adică cu 10% mai puțin decât anul trecut; iar la doctorat, poate vă întrebați câte locuri a primit Universitatea? Știm că studiul făcut serios nu e pe placul domniilor lor, poate și de aceea au tăiat din “pixul de demnitar” 59 de locuri, adică 17% față de locurile din anul precedent.

Cum ne va afecta? Simplu: numai la doctorat, reducerea va avea un impact de peste 3,6 milioane de lei, în timp ce la master și la licență, suma cu care bugetul Universității va fi văduvit este de 5,4 milioane de lei.

Trebuie să le spunem studenților noștri, absolvenți de licență sau de master la drept, științe politice, filosofie, istorie sau litere, că din grija partidului, începând din toamnă, locurile lor se duc la universități locale, înființate după 1989, universități al căror prestigiu abia dacă poate trece dincolo de limitele propriei regiuni. Și atunci, nu putem decât să le facem o “modestă propunere” studentelor și studenților noștri: din toamnă, să se ducă să își facă masteratul sau doctoratul la tractoare, păduri sau ingineria motostivuitoarelor. Fără ifose de științe umaniste. Oricum, pentru a conduce România, îți trebuie, mai nou, diplomă de inginer, luată de la universități de anticameră politică.

Este un timp al polemicii si un timp al deciziilor instituționale sobre si lucide! Vă anunțăm că Universitatea din București va acționa Ministerul Educației în contencios administrativ, pentru că vrem să aflăm prin ce miracol “criteriile” de alocare a cifrelor de școlarizare pentru toamna acestui an au penalizat universitățile din Consorțiu și le-au recompensat pe aproape toate celelalte.

Rector, Universitatea din București – Prof. univ. dr. Mircea Dumitru

Președinte Senat, Universitatea din București – Prof. univ. dr. Marian Preda”

Citește și:

https://hoprea.ro/ministerul-educatiei-taiat-din-bugetele-universitatilor-care-au-criticat-psd-rectorul-universitatii-din-bucuresti-va-da-judecata-ministerul/

loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.