Violeta Alexandru, veste tristă pentru pensionari. Pensiile nu se vor majora

Ministrul de Finanțe, Violeta Alexandru a spulberat astăzi speranțele tuturor românilor. Deși fiecare guvernare prioritizează distribuția banilor din buget după cum consideră, aceasta afirmă că, planul PSD de a mări pensiile cu 40% nu este sustenabil.

“De unde şi-a imaginat PSD-ul ca va fi sustenabilă creşterea pe care a promis-o, de 40%? Noi vom identifica toate resursele financiare, dar vom lua o decizie după ce Ministerul Finanţelor ne va prezenta aceste date la mijlocul anului. În baza acestor cifre, vom lua împreună o decizie vizavi de ce poate suporta bugetul. Nu se pune problema că nu vrem să mărim pensiile. Aveţi în faţă un om foarte corect. Aici nu este vorba despre cine plusează mai mult, ci de posibilităţile reale ale economiei.

E uşor să promiţi, dar noi trebuie să punem toate resursele pe masă, să analizezi ce posibilităţi ai. De aceea premierul a vorbit despre sustenabilitatea unei creşteri. Trebuie ca omul să aibă ce pune pe masă şi anul ăsta, şi celălalt, şi în următorul an. Nu vrem să ne aflăm, peste ceva timp, în situaţia de a trebui să tăiem din pensii”, a declarat Violeta Alexandru

Marcel Ciolacu: „PNL nu mai are nicio jenă, nicio măsură, nicio limită a bunului simț”
Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, și-a exprimat revolta cu privire la modul în care membrii Guvernului Orban se raportează la fermieri. Acesta a afirmat că „PNL nu mai are nicio jenă, nicio măsură, nicio limită a bunului simț! Au avut grijă ca #păcănelele să primească scutiri de taxe și subvenții”.

„Pentru păcănele – DA ! Pentru fermieri – NU ! Iată pentru cine guvernează! PNL nu mai are nicio jenă, nicio măsură, nicio limită a bunului simț! Au avut grijă ca #păcănelele să primească scutiri de taxe și subvenții! În schimb, pentru agricultura românească singura lor grijă a fost contestarea la Curtea Constituțională a #LegiiPSD prin care sute de mii de fermieri ar fi primit #despăgubiri pentru culturile compromise de secetă! Asta după ce i-au trimis pe români să se îmbolnăvească peste hotare la muncă pentru agricultura altora!

Guvernul PNL consideră că agricultura nu are nevoie de ajutor, iar românii au de unde plăti alimente mai scumpe… Sunt relaxați, prietenii de la păcănele deja au fost ajutați….”, a declarat Marcel Ciolacu.

PNL, sinonim cu Păcănelele, Nesimțirea și Lăcomia! Acesta este mesajul postat de reprezentanții social-democraților pe o rețea de socializare. Astfel, reprezentanții PSD consider că PNL își bate joc de „economie cu o inconștiență care sperie o țară întreagă“.

”Nu-i de ajuns că au cel mai mic pachet financiar anti-criză din Europa, nici bruma de bani promisă firmelor românești n-ajunge la timp să salveze locuri de muncă!

Își bat joc de economie cu o inconștiență care sperie o țară întreagă. Programul IMM Invest a devenit o fantomă în care nu mai crede nimeni. Chiar Orban și Cîțu l-au decredibilizat cât au putut. Să anunți acum două luni, în fața Parlamentului că 5.000 de firme au credite aprobate, iar azi să te lauzi că sunt… 4.700 – asta arată seriozitatea guvernării liberale! ”, scriu reprezentanții Partidului Social Democrat pe Facebook.


Apreciază și distribuie !

PNL, sinonim cu Păcănelele, Nesimțirea și Lăcomia: Își bat joc de antreprenori!
Social-democrații susțin că liberalii dau dovadă de cinism, bătându-și joc de antreprenorii români.

„Ce nu spun însă este că nici un sfert din fondurile acestui program nu au fost cheltuite. Iar dacă se merge în ritmul ăsta, nici la anul in iunie antreprenorii români nu vor vedea banii – cine o mai rezista până atunci. Cinismul este măsura tuturor deciziilor liberale. De aceea, când Parlamentul a dublat bugetul programului, au dat imediat ordonanță și au blocat aplicarea prevederii.

Acesta este PNL, partidul care spune că reprezintă clasa de mijloc, dar pedepsește chiar micii întreprinzători din România! Fiindcă PNL a ajuns azi sinonim cu Păcănelele, Nesimțirea și Lăcomia”, se mai arată în mesajul postat de social-democrați pe rețeaua socializare.

Starea de alertă, prelungită abuziv
Prelungirea abuzivă a stării de alertă de către PNL, eliminarea pensiilor speciale, bani pentru administrațiile locale și despăgubirile pentru agricultorii calamitați de secetă reprezintă principalele teme de atac pe care liderii social-democrați le folsoesc.

„PNL vrea abuziv să prelungească cât mai mult starea de alertă pentru că revenirea la normalitate ar înseamna că oamenii scapă de frica COVID 19 și văd dezastrul din economie”, spun reprezentanții PSD, care acuză PNL pentru minciună și furt.

“Liderii țării își mint fără jenă poporul în timp ce-i umblă în buzunare! Ministrul Sănătății a transformat noile măsuri de relaxare anunțate de președintele Franței în restricții cu care să-i sperie pe români. În epoca liberalizării globle a informației, doar un liberal de provincie mai poate crede că păcălește pe cineva răstălmacind scandalos declarațiile lui Macron.

De fapt, ministrul Nelu a copiat exemplul șefului său suprem de la Cotroceni, de acum două luni. Atunci, #Klaustrofobia instaurată printre români era prelungită cu exemple inventate despre infectări la școlile redeschise în Franța. Minciuna prezidențială a rezistat doar două zile, iar presa l-a făcut pe Iohannis să-și înghită pe nemestecate fake-news-ul“, aduagă reprezentanții PSD.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că social-democrații vor depune moțiune de cenzură la adresa Guvernului Orban după încheierea stării de alertă.

Ciolacu s-a arătat nemulțumit de faptul că Guvernul Orban a trimis un document Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă în România spre informare, și nu spre încuviințare. Astfel, liberalii evită votul în Parlament, în urma căreia hotărârea de Guvern ar fi putut fi modificată de PSD.