Acasă EXTERNE Vladimir Putin: „Kim Jong-Un este un politician absolut competent și matur”

Vladimir Putin: „Kim Jong-Un este un politician absolut competent și matur”

DISTRIBUIȚI

Vladimir Putin: „Kim Jong-Un este un politician absolut competent și matur”

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat joi despre liderul nord-coreean Kim Jong-Un că este un „politician absolut competent şi matur”.

Kim Jong-Un „și-a îndeplinit obiectivul strategic. Are un arsenal nuclear”, a declarat Putin presei. El a atras de asemenea atenția că singura cale de denuclearizare a Peninsulei Coreene este prin dialog, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Coreea de Nord are o rachetă „cu o rază de până la 13.000 de kilometri, care poate atinge practic orice punct de pe glob – în orice caz, orice punct de pe teritoriul inamicului său probabil”, a spus Putin, conform agenției de presă oficiale TASS, citată de Digi24.

Citește și: Deputatul „Mitralieră” Cătălin Rădulescu a cerut partidului, retragerea sprijinului politic pentru propriul Guvern

Rusia şi China menţin cele mai strânse relaţii diplomatice cu Coreea de Nord, în contextul în care Phenianul face cu regularitate schimb de ameninţări cu războiul nuclear cu Washingtonul.

Miercuri, Coreea de Sud şi SUA au transmis că sunt dispuse să aibă întâlniri cu Phenianul, posibil chiar cu Kim Kong-Un, în anumite circumstanțe, într-un pas potențial conciliator după ani de izolare tot mai mare a Coreei de Nord.

Urmărește-ne și pe Facebook. Informația de partea ta!

Citește și: Sindicaliștii din Poliție: „Dacă politicul nu este capabil, lăsaţi poliţiştii competenţi să-şi aleagă conducătorii”

loading...