Vladimir Putin nu se va opri cu atacurile doar la Ucraina! Care este următoarea țară pe care plănuiește să o cucerească

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a făcut rost de informații de la serviciile secrete conform cărora Lituania, țară care face parte din NATO, este următorul stat care va fi atacat de Vladimir Putin, dacă reușește să cucerească Ucraina.

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, susține că are informații de la serviciile secrete conform cărora Vladimir Putin va ataca Lituania, stat care face parte din NATO, dacă va reuși să cucerească și să câștige războiul din Ucraina.

Vladimir Putin ar putea ataca Lituania, stat membru al NATO, dacă va reuși să cucerească Rusia

Screenshot 20220314 103036 Facebook

„Următoarea țară pe care Putin vrea să o preia dacă va câștiga războiul cu Ucraina va fi Lituania. Pe urmă vor fi alte state baltice și apoi se pot îndrepta spre Polonia”, a declarat Oleksiy Danilov.

Conform spuselor secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, modul în care vor decurge lucrurile depinde de NATO, căreia i-a transmis și un mesaj.

„Dacă nu vreți să luptați, o să luptăm singuri. Dar dați-ne armament modern cu care să putem să distrugem invadatorul. Este singurul lucru pe care îl cerem”, a transmis Danilov.

Ministrul suedez al Apărării și Președintele Lituaniei susțin că Vladimir Putin „are alte planuri dacă va învinge” și „nu se va opri în Ucraina”

Ministrul suedez al Apărării, Peter Hultqvist, a declarat și el, cu ceva timp în urmă, că Rusia „are alte planuri dacă va învinge Ucraina”. Părerea lui este că Vladimir Putin plănuiește să atace alte foste republici sovietice dacă va câștiga războiul din Ucraina.

Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, l-a avertizat pe secretarul american de stat, Antony Blinken, că preşedintele rus, Vladimir Putin, „nu se va opri în Ucraina”.

Lituania este un stat membru al NATO care a trimis ajutor militar în Ucraina şi a primit un număr mic de refugiaţi ucraineni de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, din 24 februarie.

Belarus, care are graniţe cu Lituania şi Letonia, a lăsat Rusia să lanseze de pe teritoriul ei primul atac asupra Ucrainei, după ce trupele rusești, timp de mai multe săptămâni, au fost acoperite de aceasta, sub pretextul că ar face exerciții militare comune.

„Dacă nu sprijinim Ucraina, acesta (n.r.: Vladimir Putin) nu se va opri în Ucraina. În mod clar, Putin este acum într-o dispoziție agresivă, de război și, din păcate, este probabil ca această agresiune să continue și în alte țări”, a mai declarat și Valdis Dombrovskis, comisarul european pentru Comerț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata