Acasă Politică Gabriela Firea vrea să investească, din banii bucureștenilor, într-un liceu și o...

Gabriela Firea vrea să investească, din banii bucureștenilor, într-un liceu și o bază sportivă la Snagov, jud. Ilfov

3
DISTRIBUIȚI

Gabriela Firea vrea să investească, din banii bucureștenilor, într-un liceu și o bază sportivă la Snagov, jud. Ilfov

Gabriela Firea vrea să finanţeze construirea unei baze sportive şi a unui liceu cu internat în comuna Snagov, din Judeţul Ilfov, se arată într-un proiect de hotărâre ce urmează a fi discutat la şedinţa Consiliului General în data de 19 aprilie. 

Realizarea acestui proiect ar presupune o asociere între Primăria Bucureşti şi Consiliul Local Snagov, acesta din urmă urmând să pună la dispoziţie terenul aferent liceului Mihail Kogalniceanu, iar Primăria Capitalei să finanţeze şi să edifice construcţiile, notează Adevărul.ro

Potrivit expunerii de motive din cadrul acestui proiect, semnate de primarul Gabriela Firea, investiţia ar asigura asigura „dezvoltarea tuturor secţiilor Clubului Sportiv Municipal, posibilitatea practicării activităţilor sportive în conformitate cu nivelul performanţelor inregistrate de către Clubul Sportiv Municipal; siguranţă şi confort pentru echipele sportive aflate în cantonament.

„Luând în considerare deficitul de baze sportive si terenuri de sport de pe raza Municipiului Bucuresti care privează pe de o parte sportivi care doresc să se antreneze şi să concureze la un nivel profesionist si pe de altă parte publicul spectator care să urmărească diferite competiţii sportive de profil, existenţa unei posibilităţi de a investi intr-o bază sportivă în afara oraşului care să ofere un nivel sporit de siguranţă si confort, cum este amplasamentul aferent Liceului Mihail Kogălniceanu din Comuna Snagov, ne determină să ne manifestăm intenţia clară si expresă a unei Asocieri in Participaţie având ca obiect „proiectarea, implementarea şi finalizarea unei baze sportive si a unui liceu la standardele internaţionale pe terenul situat în Comuna Snagov, Sat Snagov, Intrarea Narciselor nr.8, judeţul Ilfov .

Menţionăm că această Asociere în Participaţie presupune ca Primăria Municipiului Bucuresti să fie responsabilă de finanţarea proiectării si execuţiei bazei sportive si a liceului, iar Primăria Snagov ar furniza terenul aferent investiţiei”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre, după cum menţionează Hotnews.

Proiectul are nevoie de aprobarea Consiliului General pentru a fi demarat.  

Opoziţia a criticat însă dur acest proeict de hotărâre, mai mulţi politicieni afirmând că este o premieră ca Primăria Capitalei să învestească bani pe teritoriul altei localităţi.

„În timp ce în Bucureşti, în numeroase şcoli şi licee, elevii învaţă în trei schimburi, iar numărul elevilor per clasă ajunge în majoritatea cazurilor chiar şi la 35, forţând astfel prevederile Legii Educaţiei, doamna primar general Firea este preocupată de soarta liceului din comuna Snagov. Revenind la motivul invocat oficial, construirea unei baze sportive complexe în afara Bucureştiului, fără a ţine cont de costuri şi accesibilitate, este o decizie cel puţin controversată, cu atât mai mult cu cât nu există argumente publice oficiale privind alegerea comunei Snagov, în detrimentul altor localităţi din apropierea Bucureştiului, care poate şi-ar dori o astfel de investiţie. La fel ca în cazul altor „soluţii revoluţionare” ale Primarului General Firea, şi aceasta creează mai multe probleme decât rezolvă”, scrie Cornel Pieptea, fost viceprimar al Capitalei şi preşedinte PNL Sector 6 pe pagina de Facebook.

Citește și: Mesajul dramatic primit de Vlad Voiculescu de la o mamă: „Nu ne mai vrea nimeni, ne mor copiii.” Reacția acestuia, acuzații dure

Propunerea a fost criticată şi de căte Ciprian Ciucu, consilier general PNL.

„Primăriţa se crede deja premier. Se substituie Guvernului şi vrea să facă un liceu şi o bază sportivă la Snagov. Pe banii noştri, ai bucureştenilor! De ce la Snagov şi nu în altă parte? Pe ce criterii a ales Snagovul? Nu ştiu. Probabil pt. că e primar PSD acolo la Snagov…? E ca şi cum CJ Argeş ar face un liceu la Breaza, în Prahova. Credeam că le-am văzut pe toate, dar, recunosc, primarii din Bucureşti şi Voluntari continuă să mă surprindă. La noi în oraş se învaţă şi în 2-3 schimburi, pică şcolile pe elevi şi Piarul General face investiţii în Snagov. Şi nu e ca şi cum Snagovul n-ar avea bani, şi ar fi vreo zonă defavorizată. Nu ştiu cum poate justifica un primar faptul că trimite copiii din propriul oraş să facă sport în alt judeţ… Astfel de investiţii şi lucrări publice în ţară sunt decise de guvern că de aia e guvern. Dar nu poţi lăsa legea să strice un deal politic prin Ilfov, nu-i aşa? Plus că, ea este (pe bune!) preşedinte PSD Ilfov şi doar interimar la Bucureşti”, a postat Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook.

Sursa: Adevărul.ro

Citește și:

După 35 de ani de căsnicie și 9 copii, un bărbat a aflat că este steril

loading...