Vrei să ai curent electric gratis la tine acasă? Cât te costă și de câte panouri solare ai nevoie

Știm cu toții că facturile la energie electrică și la gaze cresc constant,

așa că tot mai mulți români vor să devină independenți și să-și producă singuri electricitatea.

Așadar, panourile solare vin în ajutorul cetățenilor din România.

Tot mai mulți români se sperie de creșterea facturilor și vor să apeleze la panourile fotovoltaice, însă nu știu exact cât îi costă și de câte panouri solare au nevoie. Soluția ideală pentru fiecare locuință în parte trebuie adaptată nevoilor, obiceiurilor de consum, specificului climatic al zonei unde este amplasată casa și bugetului familiei respective.

De câte panouri solare ai nevoie
Nu ai idee de câte panouri solare ai nevoie? Orice specialist îți va spune că acest lucru se stabilește după ce se efectuează un calcul legat de consumul de energie, suprafața și tipul acoperișului.

Cât te costă panourile solare
Suma investită pentru panourile solare, indiferent de sistemul ales, se amortizează în circa 5-10 ani de folosință. Nu se știe o sumă exactă, deoarece oferta diferă de la un client la altul și de la o casă la alta.

Specialiștii spun că un sistem complet poate ajunge chiar și la 1.600 de euro per kilowatt instalat, în timp ce sistemele mai ieftine, sub 1000 euro nu îți vor garanta neapărat o calitate bună a echipamentelor.

Un sistem off-grid ce alimentează un frigider de 30-40 Watti, un televizor și 4 becuri LED pornește de la 1100 euro.

Costurile pentru un sistem on-grid montat pe acoperiș pornesc de la 0.8 -1 eur./watt peak (Wp). Estimativ prețul unei instalații solare începe de la 3.200 euro. Dacă alegi să încorporezi și o baterie solară în sistemul tău un calcul de început pornește de la 1100-1500 euro per kilowatt instalat, fără TVA„, mai arată sursa citată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata